To je zase vedro! aneb Jak přežít léto s miminkem

Jakmile vykouknou první jarní paprsky, maminkovské servery a diskuzní skupiny se začnou hemžit dotazy, jak vlastně to miminko obléct v létě - a jelikož je léto také časem výletů a tím pádem jsou v plné polní i nosítka a šátky na nošení dětí, spousta rodičů si neví rady, jak miminko obléct při nošení.

 

S letním nošením opravdu od prvních chvil mám bohaté zkušenosti - moje starší dcerka se narodila v květnu a příjemné jarní teploty do 20 stupňů nám to jaro dopřány dlouho nebyly. Do toho hodně trpěla na potničky, nedlouho po šestinedělí se jí také vyselo poměrně ošklivé novorozenecké akné a co čert nechtěl, objevil se u ní i ekzém. Na léto pro už tak citlivou pokožku miminka do třicetistupňových veder prostě stav „značka ideál“ - a aby toho nebylo málo, dcerka odmítala kočárek, takže se z ní postupem času stal výhradní nošenec a ze mě nosící maminka.

 

V městské bytě bez klimatizace před vedrem úniku není, a proto jsme to léto podnikali dlouhé procházky - venku přece jen občas foukne vítr a v lese či v parku je ve stínu přece jen lépe než ve vyhřátém obýváku. Jenže ve spodním prádle takovou procházku přece jen absolvovat nelze a navíc je třeba chránit sebe i miminko před sluncem! Na řadu přirozeně přichází funkční oblečení!

 

Přiznám se bez mučení, nemám ráda uměliny, a proto pro mě klasické funkční materiály, jaké se nosí například do tělocvičny, nebyly řešením. Stejně tak mi představa merina, které mě vždy kousalo, na holé zpocené pokožce byla příjemná asi tak, jako když přejedete nehtem po tabuli. A obléct miminko s ekzémem do čehokoliv umělého nebo vlněného, to je přece už úplně nemyslitelné… Do toho prvního léta jsem byla hozena jako do vody - a musela jsem se naučit plavat za pochodu. Naštěstí tu byla naše babička, která nám přinesla první kousky oblečení Little Angel s Outlastem!

 

Ihned jsem se do něj zamilovala, začala do něj oblékat dcerku od hlavy až k patě a dokonce i sobě pořídila trička s touto příměsí - hned se nám v těch vedrech žilo lépe, malá se v Outlastu o poznání méně potila, což samozřejmě mělo blahodárný vliv na stav její pokožky - a já jakbysmet.

I v teplotách nad 30 stupňů jsem nemusela přemýšlet, zda dát malé spíše dlouhý rukáv nebo ji se skřípěním zubů namazat krémem na opalování - jasnou volbou byla bodíčka z tenkého Outlastu a polodupačky ze stejného materiálu (jako bonus pro mě jako nosící matku byla i jeho neuvěřitelná pružnost, takže se v nosítku takovéto polodupačky chovají jako punčošky - ale narozdíl od punčošek lépe vypadají a daleko, daleko lépe se oblékají).

 

Věčné dilema, co dát miminku na hlavičku, aby to dobře sedělo, nesjíždělo a chránilo před sluncem, jsem vyřešila outlastovými čepičkami s kšiltem (pro extra ochranu krku při nošení pak můžete pořídit i tzv. pirátku, která disponuje „zástěrkou“ kryjící zátylek). A tak jsem kupovala další a další kousky, až jsem dospěla do stádia, kdy jsem starší dceru začala oblékat do Outlastu v podstatě od hlavy až k patě - a z čeho přes léto nevyrostla, perfektně posloužilo jako základní vrstva na podzim a v zimě!

Spokojení zákazníci