Jak obléct miminko v létě

Letní krásné, slunečné dny doslova lákají k tomu, abychom šli s miminkem ven. Kdo by také chtěl být zavřený doma mezi rozpálenými zdmi, když je venku tak krásně. Procházka v parku, výlet do lesa, relax u rybníka nebo výlety za kulturou. Zažít se toho dá hodně. Jak ale v horkém slunečném počasí obléknout miminko? Na co všechno si dát pozor a na co nikdy nezapomenout? Poradíme vám, jak na to.

Vrstvení léto

1. vrstva

Začněme základní vrstvou, a tou může být body z tenkého Outlastu® s krátkým nebo dlouhým rukávem s ohledem na počasí a věk miminka. K bodýčku rozhodně patří polodupačky a čepička z tenkého Outlastu, která spolehlivě ochrání pokožku hlavy vašeho miminka. Další variantou je overal Outlast® tenký s krátkým nebo dlouhým rukávem, opět dle situace.

 2. vrstva

Když teplota klesne pod 26 stupňů, například když se večer ochladí, přioblékneme miminku kabátek z podšité kolekce s Outlastem®.

 3. vrstva

Miminko máme oblečené, a nyní přidáme poslední, 3. vrstvu, a tou je deka tenká Outlast®, kterou miminko přikryjete za chladnějších dnů, či večerů. 

 

Nezbývá, než přidat pár dobrých rad a můžete létu vstříc.

 

Může se s miminkem v horkých letních dnech vůbec ven?

•Určitě může. Ale s rozumem. Mezi 11. a 15. hodinou jsou teploty nejvyšší, a právě v tuto dobu dopřejte sobě i miminku a koneckonců i větším dětem pauzu. Schovejte se do stínu a odpočívejte. Na procházky se vydejte do svěžího rána nebo příjemného večera.

•Můžete-li, snažte se strávit v létě co nejvíce času kdekoli jinde než v městské výhni plné nažhaveného betonu a asfaltu. Příroda poskytuje mnoho stinných míst a přímo vyzývá k procházkám.

 

Na co si dát u miminka v létě pozor?

•Hlavní zásadou je nevystavovat miminko přímému slunečnímu záření. Jeho pokožka je velmi citlivá, neobsahuje téměř žádné ochranné barvivo. Nejméně do 6 měsíců věku se u miminek nesmí používat ani opalovací krémy, a i v pozdějším věku je třeba mazat jen opatrně a přípravky k tomu určenými.

•Pokud kočárek na přímém slunci zakrýváte plenkou, dávejte si pozor - i tato tenká prodyšná látka vytvoří v kočárku do 30 minut horké a nedýchatelné prostředí.  Pravidelně kontrolujte, jak miminku v zakrytém kočárku je. Přehřáté miminko má zčervenalé tvářičky a je neklidné. 

•V létě mají miminka, stejně jako my dospělí, větší žízeň. Kojená miminka nezapomínejte přikládat častěji. Miminkům, která krmíte umělou výživou, můžete pitný režim doplnit převařenou vodou nebo kojeneckým čajem.

•V horku více hrozí opruzeniny, proto miminko častěji přebalujte a je-li to možné, nechávejte jej s holým zadečkem. Pro všechny případy je tu naše nepropustné prostěradlo.

900d601034f_3

Spokojení zákazníci