Jak obléct miminko na jaře? Aneb jak vrstvit oblečení s funkčním materiálem Outlast®

Když se bavíme o tom, jak obléci miminko do jarního počasí je asi každému jasné, že jednoduchý návod neexistuje. Aprílové počasí totiž dokáže rodiče pořádně potrápit. Chvíli je počasí „na tričko“ a o pár minut později vítr přivane chladný vzduch, který vrátí vzpomínky na zimu. Jak se s tím tedy popasovat?

Dobrou zprávou je, že když vrstvíte oblečení s Outlastem®, nemusí vás menší změna počasí rozhodit. Oblečení z termoregulačního materiálu Outlast® se totiž se změnami počasí vypořádává částečně samo. jak to dělá? Využívá změny skupenství látek, které přejímají skladují a znovu odevzdávají teplo. Více se dozvíte ZDE.

Začneme tím, že si jarní počasí pro pořádek rozdělíme na chladné a teplé podle toho, v jaké části roku se zrovna nacházíme. Březen se bude rozhodně řídit vrstvením pro chladnější jaro, zatímco v květenu se budete spíše řídit vrstvením pro jaro teplé. Dost bylo teorie, jdeme vrstvit! 

vrstvení chladné jaro

CHLADNÉ JARO

 1. vrstva

Začněme spodní, tedy první vrstvou. Tu může tvořit tenké body s dlouhým rukávem a tenké polodupačky, nebo overal rovněž v tenké variantě s dlouhým rukávem. Obě varianty miminku zajistí ideální spodní vrstvu.

 2. vrstva

Druhou vrstvu pro chladné jarní dny naleznete spolehlivě v naší kolekci NICKI. Vybírat můžete rovnou opět z více variant druhé vrstvy. Buď bude druhou vrstvou kabátek NICKY Outlast® s polodupačkami NICKI Outlast®, které můžeme nahradit tepláky, nebo rovnou overal NICKI Outlast®. Výběr je jen na vás. V této fázi nesmíme zapomenout na doplňky. Podle počasí zvolíme buď doplňky z kolekce NICKI, nebo můžeme použít některou z našich smykových čepiček.

 3. vrstva

Miminko máme oblečené, a nyní přidáme poslední, 3. vrstvu, a tou je Fusak Exclusive Mazlík Outlast®. Variant a designů u nás v Little Angel najdete spoustu.

Miminko se v kočárku hýbe jen málo, proto musí být dobře zakryté. Když teploty klesnou pod bod mrazu, doporučujeme přes fusak dát ještě dvojitou deku MAZLÍK Outlast®, nebo deku z kolekce NICKI, která podpoří tepelnou pohodu vašeho miminka.

vrstvení teplé jaro

 

 

TEPLÉ JARO

1. vrstva

Začněme spodní, tedy první vrstvou. Tu může tvořit tenké body s dlouhým rukávem a tenké polodupačky, nebo overal rovněž v tenké variantě s dlouhým rukávem. Obě varianty miminku zajistí ideální spodní vrstvu.

 2. vrstva

Druhou vrstvu pro teplé jarní dny naleznete v naší PODŠITÉ kolekci. Kabátek podšitý Outlast® zajistí teplotní pohodu vašeho miminka. V této fázi nesmíme zapomenout na doplňky. Podle počasí zvolíme buď doplňky z kolekce PODŠITÉ, nebo můžeme použít některou z našich smykových čepiček.

 3. vrstva

Miminko máme oblečené, a nyní přidáme poslední, 3. vrstvu, a tou je dvojitá deka MAZLÍK Outlast®, nebo deka z kolekce NICKI

 

Nezbývá, než přidat pár dobrých rad a můžete vyrazit vstříc jarnímu počasí!

 

Hlava v teple

I když se jarní počasí může zdát slunečné, miminko musí mít na hlavě vždy čepici. Přes hlavu uniká až 70 % tepla, proto může být sebevíc navlečené a bude mu chladno. Čepice také chrání ouška, zejména před větrem. 

Do kočárku deka

Miminko se v kočárku hýbe jen málo, proto musí být dobře zakryté. Vyberte si z našeho širokého sortimentu dek, ve kterých bude miminko jako v bavlnce.

Je mu teplo, nebo zima?

Miminko vám neřekne, zda mu je zima, nebo teplo. Možná bude neklidné a bude plakat, ale může také spát a být přitom zpocené. Zda má vaše děťátko ve vrstvách oblečení pohodlí, zjistíte dotykem. Zpocená hlavička, zátylek nebo záda hovoří jasně – oblékli jste ho příliš. Studený krk, hrudník či zátylek zas volají po dalším oblečení.

Mohu vrstvit outlastové oblečení s tím bez Outlastu?

Můžete. Ovšem optimálního termoregulačního efektu dosáhnete právě vrstvením funkčního oblečení s Outlastem®. Všechny vrstvy se poté vzájemně podporují a poskytují tolik potřebný tepelný komfort.

 

 

 

Spokojení zákazníci