Jak obléct dítě na podzim? Aneb jak vrstvit oblečení s funkčním materiálem Outlast®

Když se bavíme o tom, jak malé dítě obléct do podzimního počasí, je asi každému jasné, že jednoduchý návod neexistuje. Podzimní počasí totiž dokáže rodiče pořádně potrápit. Chvíli je počasí „na tričko“, a o pár minut později vítr přivane chladný vzduch, který připomene, že se blíží zima. Jak se s tím tedy popasovat?

Dobrou zprávou je, že když vrstvíte oblečení s Outlastem®, nemusí vás menší změna počasí rozhodit. Oblečení z termoregulačního materiálu Outlast® se totiž se změnami počasí vypořádává částečně samo. Jak to dělá? Využívá změny skupenství látek, které přejímají, skladují a znovu odevzdávají teplo. Více se dozvíte ZDE.

Začneme tím, že si podzimní počasí pro pořádek rozdělíme na chladné a teplé podle toho, v jaké části roku se zrovna nacházíme. říjen se bude rozhodně řídit vrstvením pro chladnější podzim, zatímco v září se budete spíše řídit vrstvením pro podzim teplý. Dost bylo teorie, jdeme vrstvit! 

vrsvení 8

CHLADNÝ PODZIM

 1. vrstva

Začněme spodní, tedy první vrstvou. Tu může tvořit tenké tričko s dlouhým rukávem a legíny, nebo punčocháče. Obě varianty dítěti zajistí ideální první vrstvu.

 2. vrstva

Druhou vrstvu pro chladné podzimní dny tvoří mikina smyk Outlast® a tepláky, nebo softshellky. V této fázi nesmíme zapomenout na doplňky. Jasnou volbou je smyková čepice, doplňky z podšité kolekce, nebo v případě větší zimy čepice pletená Outlast®.

 3. vrstva

Nyní dodáme již jen bundu Softshell LA a můžeme vyrazit vstříc podzimním dnům!

vrsvení 9

 

TEPLÝ PODZIM - BABÍ LÉTO

 1. vrstva

Tu tvoří tenké tričko s dlouhým, nebo krátkým rukávem a ponožky.

 2. vrstva

Druhou vrstvu pro teplé podzimní dny tvoří mikina smyk Outlast®, nebo vesta s Outlastem, a k tomu  teplákylegíny, nebo softshellky. V této fázi nesmíme zapomenout na doplňky. Jasnou volbou je smyková čepice, nebo doplňky z podšité kolekce.

 

 

Hlava v teple

I když se podzimní počasí může zdát slunečné, dítě musí mít na hlavě vždy čepici. Přes hlavu uniká až 70 % tepla, proto může být sebevíc navlečené, a bude mu chladno. Čepice také chrání ouška, zejména před větrem.

Mohu vrstvit outlastové oblečení s tím bez Outlastu?

Můžete. Ovšem optimálního termoregulačního efektu dosáhnete právě vrstvením funkčního oblečení s Outlastem®. Všechny vrstvy se poté vzájemně podporují a poskytují tolik potřebný tepelný komfort.

Spokojení zákazníci