Jak na citlivou pokožku u miminka?

 

Spousta maminek to určitě dobře zná - zejména s nevyzpytatelným počasím, jaké přichází teď na jaře, je problém miminko obléct, aby to nebylo moc a aby to nebylo málo. A co si budeme povídat, často raději přioblečeme, aby bylo co svlékat.

Jenže citlivá pokožka nejen miminka, ale i většího dítka, zvláště pokud má sklon k ekzému, vám za toto dobře myšlené přioblečení moc nepoděkuje. Každé větší zapocení často znamená výsev potniček a v záhybech kůže (a že jich naše roztomilá baculatá miminka mají) se mohou tvořit opruzeniny.

 

Čím je miminko menší, tím je samozřejmě pokožka citlivější, a řešení, jak ji uchránit od nadměrného pocení a opruzení, je nasnadě - funkční oblečení. Jenže ne každý snese třeba takové merino - ať již dítě, anebo maminka, která miminko nosí a tulí se k němu. A co si budeme povídat, u čehokoliv z vlny není úplně nejsnadnější údržba. K tomu miminko, které ublinkává, patlá po sobě příkrmy, prošmejdí každé zákoutí vašeho obydlí… U větších průzkumníků pak kromě fleků od jídla a barviček musíte počítat také s objevováním venkovního světa, a ten čistý rozhodně není! No a pračka jede nonstop.

Jaké tedy ideální funkční oblečení může moderní „líná“ matka zvolit pro své ratolesti? Jednoznačně s příměsí Outlastu®! Může do pračky, co jen hrdlo ráčí, a narozdíl od jiných syntetických funkčních materiálů snese sušičku úplně stejně dobře jako obyčejná bavlna.

 

A obloukem se vracíme k té nejcitlivější, atopické pokožce, postižené ekzémem. Oblečení s příměsí Outlastu je atopiky snášeno stejně dobře jako bavlna; nepoučené oko a ruka vlastně na první pohled a pohmat jen těžko poznají, že je v tom nějaká „umělina“ - až tak příjemný je bavlněný úplet s příměsí Outlastu, ani náznak nějakého „plastu“. Vaše děti si v něm budou zaručeně lebedit!

 

Autorem tohoto článku je zákaznice Little Angel® Lenka Čábalová

 

Dovětek z Little Angel:

Oblečení s Outlastem je jistě správná volba, když chcete, aby vaše miminko bylo v maximální tepelné pohodě. Outlast® rozdělujeme primárně na 2 druhy. Tenký a smykový (teplejší). Více se o nich dočtete ZDE. Na výběr u nás máte ovšem z široké řady produktů. Od jednovrstvých po kombinované, mezi které patří podšité kolekce, wellsoftové zimní kolekce či (pro větší děti) softshellové kalhoty. Všechny tyto typy produktů používají tenký Outlast® jako spodní vrstvu. Jedině tak mohou zůstat zachovány unikátní termoregulační vlastnosti našich výrobků.

Za Tým Little Angel, David Jareš

DSC_4590

Spokojení zákazníci