Udržitelný e-shop

HEUREKA UDRŽITELNOST

S radostí vám oznamujeme, že jsme získali certifikát Udržitelný e-shop. Tento projekt vznikl ve spolupráci Asociace společenské odpovědnosti, nezávislého srovnávače cen Heureka, společností Visa a Komerční banky. Projekt Udržitelný e-shop podporuje e-shopy, které se chovají odpovědně, ekologicky a udržitelně.

Získání certifikátu Udržitelný e-shop není snadné a podléhá přísnému zkoumání a kontrole. Velmi si proto vážíme toho, že jsme uspěli a stali jsme se jedním z českých udržitelných e-shopů.

 

Z jakého důvodu jsme obstáli?

Používáme přírodní materiály - velmi dbáme na kvalitu bavlny, která je na naše výrobky používána. termoregulační materiál Outlast® je rovněž vázán na přírodní vosk. 

HEUREKA UDRŽITELNOST (1)

• Balíme ekologicky - používáme pouze recyklované a recyklovatelné obaly. Navíc naši skvělí velkoodběratelé mají možnost vracet nepoškozené obaly a my je znovu použijeme.

• Minimalizujeme a třídíme odpad - veškerý odpad je u nás tříděn a předán k recyklaci/upcyklaci. Textilní průmysl je zásadním znečistitelem naší planety, a proto veškerý odpad z naší výroby předáváme k recyklaci našim partnerům, kteří z něj tvoří např. netkané textilie. Zbytky látek rovněž rozvážíme do mateřských škol, domovů důchodců a speciálních vzdělávacích zařízení, kde zbytky látek poslouží jako prostředek k ergoterapii.

HEUREKA UDRŽITELNOST (2)

• Šetříme vodou a energií - svítíme, jen když je to opravdu nutné, používáme nejúspornější LED světla a šetříme vodou, a to nejen v našich provozovnách. Na proces snížení spotřeby vody se soustředíme i u dodavatelů našich látek.

20201214PHT93860_original_1

• Podporujeme „slow fashion“ - veškeré oblečení i bytový textil mají svoji cenu v podobě znečištění vody, emisí, skleníkových plynů i zpracování odpadu. My to víme a snažíme se naše produkty dělat tak, aby vydržely co nejdéle. Právě proto je často najdete na různých swap skupinách. Rádi od zákazníků slyšíme, že naše oblečení má již 5. dítě. Vždy upřednostňujeme kvalitu nad kvantitou.

• Máme skvělé zaměstnance - jsme jedna velká parta, chováme se k sobě přátelsky, se vzájemným respektem, důvěrou a beze stresu. Dbáme na work-life balance a dáváme prostor pro rodinný život.

• Máme (z)odpovědné dodavatele - pečlivě vybíráme jen ty nejlepší a s nimi uzavíráme dlouhodobá partnerství.

• Máme ty nejlepší zákazníky - přistupujeme k nim vždy individuálněpřátelsky a děláme vše proto, aby byli s nákupem u nás spokojení.

• Reklamace řešíme ihned - nečekáme na zákonnou lhůtu 30 dnů, ale vše řešíme okamžitě.

• Jsme féroví - vždy se chováme spravedlivě, nekalé marketingové praktiky jsou nám cizí, umělé navyšování cen a následné slevy u nás nenajdete.

• Pomáháme - spolupracujeme s nadacemi a prospěšnými společnostmi, kterým dáváme finanční i hmotné dary a pomáháme potřebným.

• Jsme transparentní - tak, jak komunikujeme s vámi, tak komunikujeme i uvnitř, jsme upřímní a to, co říkáme opravdu děláme.

Udržitelný způsob fungování je pro nás přirozený a chovat se enviromentálně odpovědně je pro nás samozřejmé. Tohle všechno můžeme dělat především díky vám, našim zákazníkům. Děkujeme za vaší podporu, krásné zprávy, které nám posíláte, za každou objednávku, kterou děláte radost sobě a svým malým andílkům. Jen díky vám jsme tady a děláme to, co nás baví a naplňuje. Děkujeme, že jste!

HEUREKA UDRŽITELNOST (4)

 

Spokojení zákazníci